Nieuws
13 maart 2008 - Mark

BlackBerry werkt aan Camphone met sleutel

Camphones zijn niet overal welkom. Vooral banken, technologische bedrijven en andere instellingen waar medewerkers en bezoekers toegang hebben tot gevoelige informatie beginnen deze toestellen meer en meer te verbieden op de (werk)vloer.

Nokia bracht daarom onlangs nog een speciale versie van de E51 Smartphone op de markt; zonder camera.

RIM, makers van de BlackBerry toestellen, denkt momenteel na over een toestel waarbij de camera door middel van een afneembare sleutel vergrendeld kan worden. De Canadezen hebben hiervoor een patentaanvraag ingediend.

Op zich geen slecht idee denk ik, maar als het sleuteltje inderdaad zo klein is als op de afbeelding hierboven te zien is, dan denk ik dat je 'm snel zult kwijtraken.

En dan rest natuurlijk nog de vraag hoe bedrijven een dergelijke vergrendeling moeten gaan controleren. Moet je je toestel aan de receptie 'vergrendelen' en het sleuteltje afgeven bij een 'garderobe' of iets dergelijks. Alleen het tonen van het vergrendelde toestel (sleuteltje is dan niet aanwezig) kan natuurlijk niet voldoende zijn want die stop je vervolgens in je broekzak en eenmaal binnen kun je dan alsnog vrolijk foto's makenGerelateerde links:
Verbod op camphones voor veroordeelde pedofiel
Geen camphones op de filmset van Reese Witherspoon
Geen camphones meer in Maleise ziekenhuizen
Nokia E51 nu ook zonder camera
Samsung verbiedt gebruik eigen GSM
Over de auteur: Mark