Nieuws
12 september 2014 - Ron Smeets

BlackBerry wellicht ook aan de wearable

John Sims, hoofd van BlackBerry Enterprise Solutions heeft in een gesprek met ComputerWorld gezegd dat de Canadese fabrikant momenteel onderzoek doet naar de mogelijkheid om Wearable BlackBerry's te ontwikkelen.

Daarbij had hij het vooral over een smartwatch met BBM functies. Dat lijkt een open deur, ware het niet dat BlackBerry eerst maar weer eens moet gaan proberen om haar smartphones aan de man, en vrouw, te brengen voordat ze zich in een nieuwe markt storten.

Bovendien zegt Sims zelf al dat veel BlackBerry klanten nog altijd verknocht zijn aan een fysiek qwerty toetsenbord. Iets dat bij een smartwatch natuurlijk niet te doen is. Of zou de Canadese fabrikant daar ook een ingenieuze oplossing voor weten te bedenken. Het waren immers jarenlang, en nu nog steeds, de makers van het beste en meest gebruiksvriendelijke fysieke smartphone qwerty toetsenbord.

Op dit moment zijn Smartwatches weliswaar hot, maar een echt verkoopsucces kun je ze bepaald nog niet noemen. Samsung heeft de meeste exemplaren gewoon weggegeven bij de Galaxy S5 en Note 3 en de andere merken (LG, Motorola, Apple) hebben hun slimme horloges nog niet, of amper in de winkel liggen om nu al te kunnen zeggen of het een succes wordt of niet. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.