Nieuws
02 februari 2012 - Ron Smeets

BlackBerry waarschuwt voor brekende toetsen op de Bold 9900

Heel lang geleden, in 2007, had Sony Ericsson al eens een hardnekkig probleem met brekende toetsen op de S500i (en enkele andere modellen). Doordat tegenwoordig bijna alle toestellen een touchscreen toetsenbord hebben zijn deze problemen nauwelijks nog relevant.

Tot nu dus. BlackBerry waarschuwt in een gelekte (interne) memo (zie screenshot hieronder) namelijk dat de toetsen van de Bold 9900 ook kunnen breken. Echter, dat ligt niet aan een (design of productie) fout in het toestel of het toetsenbord zelf, maar kan veroorzaakt worden door het 'te strakke' meegeleverde hoesje.

Die houdt het toestel namelijk zo stevig vast dat de kans bestaat dat toetsen breken of los raken op het moment dat je het toestel in het hoesje schuift of er uit haalt. Het probleem zou zich volgens RIM vooral voordoen bij de oudere (eerste) modellen van de Bold 9900. Inmiddels, zo mag je dan concluderen, levert RIM een ander hoesje bij de Bold 9900. Zijn er lezers met een Bold 9900 die last hebben van gebroken toetsen op hun toestel? Reageer dan!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.