Nieuws
16 november 2012 - Ron Smeets

BlackBerry Voice toch in Nederland beschikbaar

Eerder deze week introduceerde RIM een update van de BlackBerry Messenger; versie 7 om precies te zijn. De meest in het oog srpingende nieuwe feature is BBM Voice. Daarmee kun je Messenger contacten gratis (via WiFi) bellen.

Aanvankelijk zou BBM Voice nog niet in Nederland beschikbaar komen maar vanmiddag liet BlackBerry weten dat deze functie alsnog direct toegevoegd zal worden voor Nederlandse BBM gebruikers.

Ik ben benieuwd wat de overgebleven BlackBerry (en BBM) gebruikers van de nieuwe Voice functie vinden. Bellen werd, met de opkomst van de vele messaging diensten (waarvan Ping de 'aanstichter' was ;-) steeds minder populair. Gaan jullie nu weer massaal (gratis) bellen via BBM Voice?

BlackBerry Messenger 7 is nog een beta versie (hier te downloaden). Je moet minimaal beschikken over een BlackBerry met OS7 of hoger. Op een later tijdstip zal ook de ondersteuning voor oudere toestellen, met BlackBerry OS5 uitgerold worden.

Uit het persbericht:
BBM Voice bevat een aantal handige functies:
- Klanten kunnen direct een BBM Voice telefoongesprek starten, of switchen van een BBM berichtje typen naar bellen, en andersom.
- Via de split-screen functie kunnen klanten bellen en berichten typen tegelijkertijd. Je kan bijvoorbeeld een foto versturen naar diegene met wie je aan het bellen bent. Tijdens het gesprek kun je ook je email checken, of andere apps openen.
- BBM laat via een gekleurd icoontje zien welke contacten beschikbaar zijn om mee te bellen via BBM Voice.
- BBM Voice is geschikt om te gebruiken in combinatie met andere functies waarmee BlackBerry klanten kunnen bellen, zoals Bluetooth® of een wired headset. BBM Voice werkt ook in combinatie met de speaker-functie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.