Nieuws
25 november 2013 - Nichal Joosse

BlackBerry vervangt nagenoeg het volledige bestuur

BlackBerry ondergaat momenteel een nagenoeg volledige vervanging van het dagelijkse bestuur. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat Kristian Tear (COO) en Frank Boulben (CMO) het bedrijf noodgedwongen zullen gaan verlaten. Ook Brian Bidulka (CFO) zal vervangen worden, al blijft hij wel actief voor het bedrijf als adviseur voor de nieuwe CEO van BlackBerry. Bestuurslid Roger Marti zal het bedrijf ook verlaten: hij was sinds 2007 actief voor het bedrijf. 

Deze ingrijpende veranderingen volgen na het nieuws van eerder deze maand dat CEO Thorsten Heins het bedrijf zal gaan verlaten. In plaats van het ontvangen van 1 miljard dollar van het bedrijf Fairfax en andere financiële instellingen, heeft het bedrijf ervoor gekozen om zelf de stabiliteit terug te brengen. Er zullen echter nog veel zaken moeten veranderen binnen het bedrijf om veiligheid in de toekomst te kunnen garanderen.

Thorsten Heins werd eerder deze maand al vervangen door John Chen. Chen is echter een interim-CEO en zal waarschijnlijk binnenkort ook weggaan, zodat hij een definitieve vervanger krijgt. Hier is echter nog niets over bekend.  

Over de auteur: Nichal Joosse