Nieuws
28 november 2007 - Ron Smeets

BlackBerry vanaf 2008 ook in Rusland te koop

Tot nu toe werd de BlackBerry in Rusland nog geweerd door de lokale beveiligingsdiensten maar die problemen lijken nu uit de weg geruimd te zijn.

RIM heeft inmiddels ook al aangekondigd dat de eerste BlackBerry's over enkele maanden (Q1 2008) al in de Russische winkels zullen verschijnen.

Sinds vorige maand zijn de BlackBerry's overigens al in Oekraine verkrijgbaar en sindsdien werden al diverse toestellen in Rusland gespot. Schijnbaar dat er een aantal zakelijke 'CrackBerry Addicts' zijn die een toestel in Oekraine kopen en hem vervolgens in Rusland (international roaming) gebruiken.

Hebben de Russen naast (eigen gestookte) Wodka er weer een potentiële verslaving bij ;-)

Foto via: IntoMobileGerelateerde links:
Blackberry na Korea ook in Japan
Touchsreen-only BlackBerry op komst?
Blackberry nu ook in Korea
Chinese RedBerry is RIM te snel af
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.