Toestellen
11 december 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Torch en iPhone 4 vergelijk

De BlackBerry Torch en iPhone 4 zijn op zich geen echt vergelijkbare toestellen. De een is groot, log maar wel heel erg goed terwijl de ander strak, zwart en iet wat minder compleet uitgerust is. Vul zelf maar in welk toestel je bij welke beschijving vindt passen ;-)

Maar goed, als je de verschillen in hardware en design even 'vergeet' dan zijn het beiden touchscreen smartphones waarmee je kunt bellen, browsen, mailen, apps downloaden etc. De boys van TechnoBuffalo vergeleken de Torch en de iPhone 4 op tien punten met elkaar.

Ze keken naar de kwaliteit van het bellen, de ontvangst, browser, email functionaliteit en -gebruik, de User Interface, tekstinvoer, snelheid van het toestel, de kwaliteit van het display, applicaties en het uithoudingsvermogen van de accu. Als je 23 minuten tijd hebt dan moet je de video hieronder zeker even bekijken. Wil je liever direct weten wat de uitslag was? Kijk dan onder de video.

De iPhone won in de volgende categorieën: belkwaliteit, browser, snelheid, de kwaliteit van het display en apps.
De Torch was de beste in deze categoriën: ontvangst (netwerk / signaalsterkte), uithoudingsvermogen van de accu, e-mail, User Interface en Tekstinvoer. Kortom, 5-5 dus ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.