Toestellen
03 maart 2015 - Ron Smeets

BlackBerry toont prototype van een touchscreen slider met gebogen scherm Een revival van de Torch met een vleugje Galaxy S6 edge?

BlackBerry hield vanochtend haar persconferentie in Barcelona en de Canadese fabrikant had eigenlijk weinig nieuws te melden. De aanwezigen werden blij gemaakt met nieuwe kleurtjes voor de Classic en een nieuwe versie van de Leap.

De grootste verrassing zat aan het eind. Ron Louks toonde heel even, en heel onverwacht, een prototype BlackBerry met een scherm dat aan beide kanten gebogen was. Een Galaxy S6 concurrent? Op dat gebied misschien wel, maar nog opvallender was het feit dat het toestel een slider is. Met uitschuifbaar qwerty toetsenbord dus. Meer details werden niet gegeven en het toestel was ook maar heel even te zien. Ik moest meteen denken aan de BlackBerry Torch van enkele jaren geleden (ook een slider), maar dan met een vleugje 'edge' ;)

De afbeelding hierboven is een uitsnede van het origineel waarbij ik de belichting iets heb aangepast om het toetstenbord wat duidelijker zichtbaar te maken. De originele afbeelding staat hieronder.

Via (BlackBerry Twitter)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.