Toestellen
17 augustus 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Toch 9800 (nog) geen bestseller in de VS

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om echte conclusies te trekken maar de BlackBerry Torch 9800, die een kleine week geleden in de VS als eerste gelanceerd werd, lijkt nog geen verkoopsucces.

Analisten hebben berekend dat er in het eerste weekend zo'n 150.000 exemplaren van de Torch 9800 over de toonbanken van AT&T gegaan zijn. Men vergelijkt die aantallen met die van de BlackBerry Tour 9630. Die is even duur maar daarvan werden er in het eerste weekend een kleine 300.000 verkocht.

Zoals gezegd is het na vijf dagen, en alleen in Amerika, nog veel te vroeg om hier ook maar één conclusie aan te verbinden maar ik denk wel dat de BlackBerry Torch 9800 niet, zoals RIM zef tijdens de lancering aangaf, geliefd zal worden door fans van zowel touchscreen als slider toestellen. Veel touchscreen fans willen juist geen fysiek qwerty toetsenbord meer omdat het toestel dan een stuk compacter (platter) wordt en veel fans van een fysiek toetsenbord hebben het niet zo op een touchscreen display.

Vooralsnog is de aanwezigheid van het nieuwe BlackBerry OS6 besturingsysteem nog de meest unieke feature van de Torch 9800. Daar kan dit toestel m.i de komende weken en maanden mee scoren. Het zal mij dan ook benieuwen hoe de Torch 9800 het t.z.t bij ons gaat doen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.