Geruchten
14 juli 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Thunder's revolutionaire virtuele keyboard

Over de BlackBerry Thunder is al redelijk wat gezegd en geschreven. Een van de onderwerpen was het, naar eigen zeggen, revolutionaire virtuele keyboard dat de ontwerpers bij RIM bedacht hebben voor deze eerste full front touchscreen BlackBerry.

CrackBerry heeft nu de eerste twee foto's en een beschrijving van de werking van dit nieuwe toetsenbord weten te bemachtigen.

Wat opvalt als je de foto's hierboven en -onder bekijkt is dat de indeling van het toetsenbord van de Thunder verandert afhankelijk van de stand waarin je het toestel gebruikt.

In horizontale toestand is het een volwaardig qwerty keyboard. gebruik je het toestel in verticale stand, dan verandert het toetsenbord in een zogenaamd SureType versie.

Op zich niet heel erg revolutionair, toch. Welnu, volgens CrackBerry zit de revolutie in het feit dat de 'voelbare feedback' van het toetsenbord veroorzaakt wordt door het feit dat het scherm echt indrukt als je een toets aanraakt. ofwel, het complete scherm is een grote 'knop'. Verder zou de Thunder ook multi-touch ondersteunen.

Klinkt allemaal bijzonder fraai en ik ben dan ook zeer benieuwd naar een (gedetailleerde) videodemo van die functie.

De 'SureType' versie van het virtuele qwerty toetsenbord.Gerelateerde links:
BlackBerry Thunder loopt (nu al) vertraging op
Nieuwe foto's van de BlackBerry Thunder opgedoken
BlackBerry Thunder wordt de 9500
Nieuwe afbeelding van de BlackBerry Thunder
Ook een Full Touchscreen BlackBerry, de Thunder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.