Geruchten
22 september 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Tablet komt mogelijk nog deze maand

Dat BlackBerry ook met de ontwikkeling van een Tablet bezig is was al een tijdje bekend. Er circuleren ook al twee namen voor het apparaat, de BlackPad en SurfBook, maar officieel heeft RIM nog niets over de BlackBerry Tablet geroepen.

Volgens de Wall Street Journal zou de Tablet wellicht nog deze maand al gepresenteerd gaan worden. Dat moet dan gebeuren tijdens een developer meeting in San Francisco, zo heeft de krant vernomen van 'bronnen' die op de hoogte zijn van RIM's planning.

We zullen zien. Eén ding is in ieder geval wel zeker. Apple heeft het weer eens geflikt. Bizar en tot op zekere hoogte onbegrijpelijk. Toen ze de iPhone introduceerden vielen kort daarna de verschillende mobiele toestelfabrikanten over elkaar heen om ook allemaal een of meerdere full touchscreen toestellen op de markt te brengen. En dat terwijl de 'touchscreen' telefoon op zich al lang niet meer nieuw was. Er waren gewoon nog geen bijster succesvolle exemplaren op de markt gezet en de noodzaak van 'vingerbedining' was nog niet 'ontdekt'.

Met de iPad lijkt hetzelfde tafereel zich te herhalen. Na Apple zijn Dell en Samsung al overstag en als de berichten (en geruchten) kloppen dan volgen RIM, Acer, Asus, Lenovo en zelfs Cisco in de komende maanden. En ook nu geldt weer dat Tablets op zich niks nieuws zijn. In 2001 lagen er al tablet-achtige mini-laptops va onder andere Acer, in de winkels, als ik het mij goed herinner.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.