Toestellen
15 oktober 2009 - Ron Smeets

BlackBerry Storm2 aangekondigd

Het zat er al een tijdje aan te komen en vanmiddag was het dan uiteindelijk zover. De officiele aankondiging van de BlackBerry Storm2. Het toestel zal binnenkort, net als zijn voorganger, exclusief bij Vodafone te koop zijn.

Wanneer dat precies zal zijn en wat de prijs van het toestel wordt is nog niet bekend. In Engeland wordt het toestel gratis geleverd in combinatie met een twee-jarig Vodafone abonnement van zo'n 40 Euro per maand. Ik denk niet dat de Nederlandse aanbieding veel goedkoper of duurder zal zijn, maar dat zal nog moeten blijken.

Behalve in Nederland en Engeland zal Vodafone de BlackBerry Storm2 gelijktijdig ook in Duitsland, Ierland en Spanje op de markt brengen. Daarnaast zal het toestel nog voor de kerstdagen ook in Frankrijk, Italië en Zuid Afrika te koop zijn.

De meest opvallende verbetering, zo was onder andere ook al te zien in Walt Mossberg's videoreview, is het vernieuwde SurePress display. In tegenstelling tot de eerste Storm heeft het zogenaamde 'clickable' display nu geen mechanische 'klik' meer. Dat zou een stuk gebruiksvriendelijker zijn, maar voordat ik daar een oordeel over vel wil ik het toestel toch eerst zelf even testen.

De belangrijkste specs van de BlackBerry Storm2:
- Quad-band GSM
- Dual-band UMTS/HSPA
- 3.25 inch Touchscreen Display (360x480)
- 3.2 Megapixel camera met autofocus en LED flitser
- WiFi
- GPS
- Bluetooth 2.1 met A2DP support
- 256MB Flash geheugen
- 2GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max. 16GB)
- 3.5mm audio (headset) aansluiting
- BlackBerry OS versie 5
- 1400 mAh Accu
-

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.