Toestellen
10 oktober 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Storm vs. Apple iPhone

Dit is misschien wat voorbarig omdat de BlackBerry Storm alleen nog in de voorverkoop besteld kan worden en de reviewers van ShinyShiny er dus nog niet live mee hebben kunnen spelen.

Hoe dan ook hebben ze de eerste full-touchscreen BlackBerry op papier vergeleken met de iPhone om tot de conclusie te komen dat de Storm de betere van de twee is. Ik ben benieuwd of die conclusie ook stand zal houden als de Storm fysiek getest gaat worden.

Voor de vergelijking heeft ShinyShiny, zoals gezegd, puur gekeken naar de papieren specs van beide toestellen. De iPhone wint het als het gaat om de Afmeting, Schermkwaliteit, Prijs, Kwaliteit van de webbrowser en beschikbare Applicaties terwijl de Storm beter is qua Accu capaciteit, Camera (onder andere ook Video opname), Tekstinvoer (virtueel qwerty toetsenbord) en Utilities zoals copy-paste, Stereo Bluetooth, de mogelijkheid om het toestel te gebruiken als HSDPA modem en Email handling (Tja, het is natuurlijk wel een BlackBerry!).

Wat betreft de multimedia functies (audio/video playback) durven ze, zonder de Storm echt getest te hebben, nog geen winnaar aan te wijzen, hoewel de Apple op dat gebied natuurlijk de voor de hand liggende winnaar lijkt te zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.