Geruchten
09 november 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Storm 3 toch weer op komst?

Precies een maand geleden liet BlackBerry nog in een email aan een klant van Verizon weten dat de ontwikkeling van de Storm 3 geannuleerd was.

Vandaag duiken echter nieuwe geruchten op dat de Canadese fabrikant het toestel, voorlopig onder de codenaam 'Monaco' toch weer verder gaat ontwikkelen. Als dat klopt dan zal de overwegend positieve ontvangst van de Torch 9800, het eerste succesvolle touchscreen toestel van RIM, een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan die beslissing.

De bron, BB Leaks, weet ook te melden dat de 'Monaco' een aantal nieuwe features zal bevatten zoals een front cam voor videobellen. Mogelijk zal het toestel ook uitgerust worden met het nieuwe QNX based OS dat ook op de PlayBook gebruikt wordt. Verder zal het irritante surepress touchscreen systeem ook defintief tot het verleden behoren.

Nieuwe afbeeldingen, anders dan die die in eerdere geruchten opdoken (zie ook de foto hierboven) zijn er nog niet. Als deze berichten inderdaad kloppen dan lijkt het mij sowieso verstandiger dat RIM ook afscheid neemt van de naam 'Storm'. De eerste twee toestellen in deze familie waren immers bepaald geen succesnummers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.