Geruchten
09 oktober 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Storm 3 geannuleerd?

Ruim twee weken geleden doken ineens een paar kiekjes op van een trostel dat mogelijk de BlackBerry Storm 3 zou kunnen worden, of toch in ieder geval een update van de Storm 2. Het ziet er naar uit dat dit toestel, dat ook onder de naam BlackBerry 9570 bekend staat, de winkels niet zal gaan halen.

Die conclusie zou je althans kunnen trekken aan de hand van een antwoord van RIM aan een klant van Verizon in de VS die navraag deed naar de beschikbaarheid van de BlackBerry Storm 3, aka 9570.

“Thank you for your hard work and diligence in preparing your application to support the upcoming hardware refresh of the BlackBerry Storm2 smartphone (model number 9570, codename R027). Regrettably, RIM has decided not to pursue this device further and has ended the program."

RIM stelt de klant in kwestie vervolgens gerust door hem (of haar) te vertellen dat er binnenkort nog voldoende nieuwe BlackBerries bij Verizon geintroduceerd zullen worden. Ofwel nog wat leuke marketing prietpraat ;-)):"However, rest assured that you will have the opportunity to leverage the work you’ve put in thus far in preparing for the new OS, as BlackBerry 6 will be making its way to more Verizon products in the near future, including the BlackBerry Bold 9650 and the BlackBerry Curve 9330"

Maar goed, als dit antwoord echt uit de koker van RIM komt zoals ze bij BBLeaks zeggen, dan denk ik dat we wel kunnen stellen dat er (voorlopig) geen nieuwe opvolger komt van de toch al niet succesvolle BlackBerry Storm en Storm 2.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.