Geruchten
13 oktober 2009 - Ron Smeets

BlackBerry Storm 2 deze week in Engelse winkels?

Als de berichten kloppen dan zullen RIM en Vodafone nog deze week de BlackBerry Storm 2 in de Engelse markt lanceren. Dat meldt althans de Engelse krant The Guardian.

RIM's eerste full touchscreen toestel, de BlackBerry Storm, was geen echt groot succes. Het zogenaamde Sure Press touchscreen display zorgde voor nogal wat (terechte) bedieningsklachten en maakte het toestel eigenlijk tot een van de meest gebruiksónvriendelijke touchscreen Smartphones van dit jaar.

De opvolger, Storm 2, waart al geruime tijd rond in het geruchtencircuit. Hoewel de eerste berichten spreken van een duidelijk verbeterde gebruikers ervaring houdt RIM nog wel vast aan de onlogische Sure Press technologie voor de touchscreen bediening. Het zal mij benieuwen of de Storm 2 ook echt een stuk gebruiksvriendelijker is.

Volgens The Guardian zal de BlackBerry Storm 2 dus nog deze week in de Engelse winkels van Vodafone liggen. Het toestel gaat geleverd worden in combinatie met een abonnement van zo'n 30 pond (35 Euro) per maand. Of de klant de Storm 2 er dan gratis bij krijgt wordt niet expliciet vermeld, maar die kans is wel groot. Hieronder kun je een uitgebreide videopreview van het toestel bekijken. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.