Nieuws
21 september 2012 - Ron Smeets

BlackBerry services enkele uren niet beschikbaar

Ik heb er de afgelopen uren zelf weinig van gemerkt maar blijkbaar heeft BlackBerry vanochtend weer te kampen gehad met een storing in haar dienstverlening.

Klanten in (delen van) Europa, het Midden Oosten en Afrika konden uren lang geen emails ontvangen of verzenden. Ook Whatsapp en PING werkten niet. In Nederland werden met name de BlackBerry klanten van Vodafone getroffen.

Het goede nieuws is dus dat de problemen alweer enkele uren geleden opgelost waren. RIM bood ook snel haar excuses aan voor de storing maar kon (nog) niet zeggen waar de oorzaak lag. Zoals velen ongetwijfeld nog zullen weten werd BlackBerry ongeveer een jaar geleden ook al getroffen door een grote storing. Die duurde toen vier dagen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.