Nieuws
13 maart 2013 - Ron Smeets

BlackBerry scoort order voor 1 miljoen BB10 toestellen

De BlackBerry Z10 lancering gaat gestaag door. Na de UK en Canada is het toestel de afgelopen weken ook in India op de markt gebracht. Nederland, Duitsland en de VS volgen binnenkort. Harde verkoopcijfers zijn er nog niet maar de pogingen van CEO Thorsten Heins om de 'hype' wereldkundig te maken dat het toestel in Engeland vlak na de lancering (begin februari) al snel nagenoeg uitverkocht was mislukte doordat retailers en providers al snel lieten weten dat er nog genoeg BlackBerry Z10's op voorraad waren (en zijn).

Toch heeft BlackBerry de afgelopen dagen een verkoopsuccesje geboekt. Een niet nader te noemen partner bestelde namelijk 1 miljoen BlackBerry 10 smartphones. De grootste order, afkomstig van één enkele 'klant', ooit voor de Canadese fabrikant.

Overigens wordt in het persbericht dat BlackBerry over dit succes de wereld in stuurde niet expliciet gemeld dat de order alleen over Z10 modellen gaat. Ook de Q10 wordt genoemd dus de kans bestaat dat de betreffende klant ook van dat model, die over een maand of twee in de winkels zal verschijnen, al een groot aantal exemplaren besteld heeft. Enfin, goed nieuws voor BlackBerry in ieder geval. En dat kunnen ze wel gebruiken ;-)

Bron: BlackBerry

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.