Nieuws
10 juli 2015 - Ron Smeets

BlackBerry registreert eerste 'Android' domeinnamen Canadese fabrikant zinspeelt al langere tijd op de komst van een Android smartphone

BlackBerry heeft onlangs de eerste 'Android' domeinnamen geregistreerd; androidsecured.net en .com om precies te zijn. Als smartphone fabrikant staat het merk al een tijdje in de hoek van de zorgenkindjes. De Canadezen houden het hoofd nog wel boven water, maar dat is voor meer dan 90% te danken aan de Enterprise diensten en oplossingen. Het aandeel BlackBerry's in de smartphone markt is de afgelopen jaren letterlijk meer dan gedecimeerd tot amper 1%. Dat er iets drastisch moet veranderen willen ze nog een serieuze rol gaan spelen in de smartphone markt staat als een paal boven water.

De afgelopen maanden werd al volop gespeculeerd, en die geruchten werden grotendeels ook door de fabrikant zelf gevoed, dat de Canadezen dit jaar nog met een Android smartphone op de proppen komt. CEO John Chen liet zich al ontvallen dat Android een serieuze optie is, mits de BlackBerry ontwikkelaars er in slagen de beveiliging op het niveau van het BB OS zelf te krijgen. Andere, in mijn optiek onwaarschijnlijke, geruchten spraken over een mogelijke samenwerking met Samsung bij de ontwikkeling van de eerste BlackBerry Android.

Maar goed, het feit dat de Canadese fabrikant nu dus de eerste Android gerelateerde domeinnamen geregistreerd heeft zou als extra bewijs voor de 'Android geruchten' gezien kunnen worden. Afwachten maar.

Bron, Via