Toestellen
21 mei 2013 - Ron Smeets

BlackBerry Q10 vanaf 29 mei in Nederlandse winkels

BlackBerry heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat de Q10 nog voor het eind van deze maand in de Nederlandse winkels zal liggen. De eerste BlackBerry 10 smartphone met een fysiek toetsenbord wordt namelijk vanaf 29 mei verwacht. Het toestel zal bij alle providers en in de bekende telecomwinkels, on- en offline, verkocht gaan worden.

De prijs van de BlackBerry Q10 wordt door de fabrikant nog even 'geheim' gehouden. Desgevraagd liet een woordvoerdster weten dat BlackBerry (nog) geen adviesprijs van de Q10 geeft.

"Je kunt het best even kijken op de sites van de providers die het toestel gaan verkopen", zo luidde het vervolgantwoord. Welnu, dat heb ik inmiddels gedaan en daaruit valt op te maken dat de losse toestelprijs van de Q10 bij diverse webshops tussen de 600 en 650 Euro schommelt. T-Mobile en Vodafone hebben nog geen losse toestelprijs gecommuniceerd en KPN meldt alleen een leaseprijs van 19 Euro per maand, in combinatie met een twee-jarig abonnement.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.