Nieuws
22 maart 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Protect (beta) nu ook in Nederland beschikbaar

BlackBerry Protect is vanaf nu, voorlopig nog in beta, ook beschikbaar voor Nederlandse BlackBerry gebruikers.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een applicatie waarmee je je BlackBerry op afstand kunt bedienen in het geval dat je het toestel verliest of wanneer het gestolen wordt.

Behalve het blokkeren of wissen van het toestel kun je, dat is misschien wel zo handig vóórdat je hem wist, ook op afstand alle data backuppen. In geval van diefstal kun je het toestel ook via GPS en GSM Masten 'volgen' zodat je (ongeveer) weet waar hij 'uithangt'. Mocht het toestel niet gestolen zijn maar kun je hem gewoon even niet meer vinden, dan kun je met BlackBerry Protect je toestel ook op afstand laten 'rinkelen', in de luidste stand, ook als hij op 'stil' staat. Om deze functies te kunnen gebruiken en bedienen is een speciale BlackBerry Protect Web Portal gelanceerd. De beta versie van BlackBerry Protect kun je downloaden in AppWorld, de applicatie winkel van RIM.

Alle functies op een rijtje:
- Remote Wipe (wissen)
- Blokkeren en een 'Lost-and-Found' screen laten weergeven
- Op afstand (luid) late rinkelen
- Track en Trace (via GPS en GSM Masten)
- Op afstand (OTA) Backuppen en Restoren van Contacts, Agenda, Memo, Taken, Bookmarks en/of SMS'je

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.