Toestellen
26 oktober 2015 - Ron Smeets

BlackBerry Priv nu ook in Nederland te bestellen Verwachte leverdatum in week 48; eind november

De BlackBerry Priv was al enkele weken in landen als de VS en Groot Brittannië te bestellen en nu is het toestel ook opgedoken als pre-order in twee Nederlandse webshops. Zowel Studentmobiel als GSMWijzer bieden het toestel los aan voor 799 euro. Dat is, zoals ik eerder ook al schreef, een fors prijskaartje voor deze touchscreen smartphone met een uitschuifbaar qwerty toetsenbord.

De 5.4 inch BlackBerry Priv moet het met dat prijskaartje namelijk opnemen tegen veel populairdere concurrenten als de Galaxy S6 Edge Plus, iPhone 6S en de Xperia Z5 Premium. Bovendien is hij (flink) duurder dan de Galaxy S6 (edge), LG G4, Lumia 950 (XL), Xperia Z5 en de Mate S. Ik ben dan ook nog steeds van mening dat BlackBerry de Priv hiermee min of meer al uit de markt prijst voordat hij goed en wel in de winkels ligt.

Enfin, echte BlackBerry liefhebbers kunnen de nieuwste smartphone van de Canadese fabrikant nu dus ook in Nederland bestellen. De verwachte leverdatum staat voorlopig op week 48; dat is eind november.

StudentMobiel, GSMWijzer, Via