Toestellen
06 november 2015 - Ron Smeets

BlackBerry Priv krijgt wisselende kritieken Van 'een van de beste' tot 'een van de slechtste' smartphones van 2015

De eerste reviews van de BlackBerry Priv beginnen op te duiken in de VS. Nu speelt persoonlijke voorkeur altijd wel een rol bij het beoordelen van een nieuwe smartphone, maar in het geval van de Priv lopen de beoordelingen van het toestel in sommige gevallen wel heel erg uit een.

Zo noemt Android Central hem 'een van de beste smartphones van 2015. Zij roemen de specs, het design, het toetsenbord en de hybride Android UI van BlackBerry. Uiteraard zijn er ook nog wel wat puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar daarom is het dan ook de eerste Android BlackBerry.

Gizmodo daarentegen noemt de BlackBerry Priv een smartphone die ze zelfs bij haar ergste vijanden nog niet zouden aanprijzen. De reden? Het design, met fysiek qwerty toestenbord, is hopeloos verouderd, hij is veel te duur, lomp en traag.

Should I buy it? I wouldn’t, for myself, my friends, or even my worst enemy. I suppose there is a kind of person who might want a flagship quality phone that has a keyboard, even if the keyboard isn’t totally useful. Some people might feel more comfortable with a dumbed down security app that’s not doing much. But there’s nobody who wants to pay top dollar when there’s a cheaper option that’s much, much, much better. Get the Nexus 6P instead.

TechCrunch houdt zogezegd de Kerk in het midden. Zij vinden de BlackBerry Priv op zich een prachtig, premium, toestel die de omzetcijfers van de Canadese fabrikant positief kan gaan beinvloeden. Qua specs zijn ze vooral onder de indruk van de camera. Daarentegen is het fysieke toetsenbord wat hen betreft min of meer overbodig.

Tsja, zo zie ja maar weer dat smaken nogal eens kunnen verschillen ;) Persoonlijk was ik tot een jaar of acht geleden ook een fervent BlackBerry gebruiker, maar wel altijd met een toestel ernaast om gewoon mee te bellen en SMS'en (zoals al zei; acht jaar geleden ;)) Ik ben zeker benieuwd naar de prestaties van de Priv en kan ook niet wachten om hem zelf onder handen te gaan nemen.

Bron (Android Central), Bron (Gizmodo), Bron (TechCrunch)