Toestellen
17 oktober 2015 - Ron Smeets

BlackBerry Priv in Engeland al te bestellen Carphone Warehouse verwacht de eerste exemplaren 6 november te kunnen leveren

De BlackBerry Priv wordt mogelijke de laatste, of toch een van de laatste, poging(en) van de Canadese fabrikant om weer een serieuze rol te gaan spelen in de consumenten smartphone markt. Het toestel was de afgelopen weken al enkele keren te zien, zowel officieel als in het geruchtencircuit. In Engeland heeft de Carphone Warehouse het toestel in haar assortiment opgenomen. Hij is daar alvast te bestellen en de verwachte eerste leverdatum is 6 november.

Het prijskaartje toont aan dat de BlackBerry Priv duidelijk een van de duurdere premium (high end) toestellen wordt. In combinatie met een abonnement moeten de Engelse BlackBerry fans minimaal 49 pond per maand betalen (ca. 66 euro). Los kost hij in de UK namelijk 580 pond; omgerekend zo'n 788 euro. Als de 'euro prijs' daar inderdaad ook bij in de buurt gaat komen dan wordt de Priv dus duurder dan de meeste Galaxy S6 (Edge) en iPhone 6S modellen. Waarmee de Canadezen mijns inziens het toestel meteen uit de markt prijzen, maar goed.

De Engelse retailer heeft ook een demo video van de BlackBerry Priv online gezet. Die kun je hieronder zien.

Intussen heeft BlackBerry zelf ook een korte promo video van de Priv gepubliceerd. Het toestel ziet er op zich best gelikt uit, maar of hij 788 euro (580 Pond) waard is?

Bron, Priv Video

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.