Accessoires
28 september 2010 - Ron Smeets

BlackBerry PlayBook van dichtbij bekeken, of toch niet?

Gisteravond laat, onze tijd, presenteerde RIM in San Francisco haar eerste tablet, de BlackBerry PlayBook. De presentatie vond plaatst op  DEVCON2010, een ontwikkelaars event van RIM.

Daar zijn natuurlijk ook de nodige lokale journalisten en bloggers aanwezig en dus zou je mogen verwachten dat de eerste hands on video's van de PlayBook na een paar uur al online stonden. Niets is echter minder waar. Het enige dat ik tot op dit moment kan vinden zijn enkele video's van een prototype dat ronddraaid in een vitrine en waarop een demoversie van de software en UI draait.

Jammer, maar als je even doorredeneerd is het eigenlijk best logisch. Omdat de BlackBerry PlayBook pas in 2011 op de (Amerikaanse) markt zal verschijnen denk ik (weet ik wel bijna zeker) dat de tablet van RIM nog in een (vroeg) prototype stadum verkeerd. Tel daarbij op dat het nieuwe Tablet OS ontwikkeld wordt door een bedrijf dat pas sinds begin dit jaar door RIM overgenomen werd en iedereen zal begrijpen dat de PlayBook in de vitrine hoogstwaarschijnlijk niet meer is dan een PlayBook behuizing met display en UI videodemo.

Enfin, van dat draaiende prototype zijn inmiddels wel enkele 'hands-off' video's ;-)) online verschenen. Hieronder staan er twee. (IntoMobile) (CrackBerry)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.