Geruchten
25 november 2010 - Ron Smeets

BlackBerry PlayBook mogelijk goedkoper dan de iPad en Tab

Het duurt nog een tijdje voordat de BlackBerry Playbook in de winkels zal liggen en officieel zijn er ook nog geen prijzen bekend gemaakt.

Echter, als deze geruchten kloppen, dan wordt de Tablet van RIM zeker niet een van de duurste. Sterker nog, hij zou dan een stuk goedkoper zijn dan zowel de Galaxy Tab van Samsung als de iPad van Apple.

De boys van Mobility Insider claimen over informatie te beschikken waarin de prijzen en uitvoeringen van de BlackBerry Playbook staan. Zo zouden er 3 versies komen met respectievelijk 8, 16 en 32GB geheugen met een prijskaartje van 399, 499 en 599 dollar. Omgerekend in Euro's komt dat neer op respectievelijk 299, 374 en 449 Euro. De Galaxy Tab kost los (adviesprijs) 749 Euro en de Apple iPad (afhankelijk van de uitvoering) tussen de 499 en 799 Euro. De tijd zal leren of bogengenoemde prijzen voor de BlackBerry Playbook in de buurt van de waarheid zitten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.