Tablets
24 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

BlackBerry PlayBook 4G LTE verkrijgbaar vanaf 31 juli

Deze tablet was al gelanceerd tijdens het Mobile World Congress in 2011, maar was uiteindelijk enorm vertraagd. In de loop van de maanden verschenen er elke keer hints over de tablet dankzij de afbeeldingen die elke keer uitlekten. Gisteren werd het pas echt duidelijk dat de BlackBerry PlayBook 4G LTE op 31 juli 2012 gelanceerd zal worden. In eerste instantie is de PlayBook alleen via het bedrijf Bell verkrijgbaar, maar ook via enkele andere aanbieders. 

De prijs van de tablet zal niet mals zijn, namelijk 550 dollar. Zeker gezien de specificaties had de tablet een stuk goedkoper kunnen zijn. De tablet heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1024x600, 1,5 dual-core processor, 4G LTE (en HSPA+), BlackBerry OS 2.0, 1GB RAM, 5MP camera die 1080p HD filmpjes kan maken, 3MP front camera, batterij van 4800 mAh en 32GB ruimte. Het formaat is 130 x 193 x 9,7 mm en de PlayBook zal 425 gram wegen.

De PlayBook zal weer afhankelijk zijn van de applicatiewinkel van BlackBerry, waar vrij weinig handige apps in te vinden zijn. Veel ontwikkelaars hebben het platform ook al afgeschreven. De tablet zal echter moeten concurreren tegen de iPad van Apple, de Nexus van Google, de Galaxy Tab van Samsung, de Transformers van Asus en nog veel meer tablets. Denken jullie dat deze tablet een kans maakt om door te breken? 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl