Toestellen
10 september 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Pearl Flip nu ook officieel

Hij zat er al een tijdje aan te komen, de eerste clamshell BlackBerry, en nu heeft de Pearl Flip 8220 het daglicht dan ook officieel gezien.

Net als de candybar Pearl wordt de 8220 voorzien van een zogenaamd SureType qwerty toetsenbord waarbij elke toets twee letters bevat.

Verder is de Pearl Flip een quad-band GSM met een QVGA primair display onder de clamshell, een extern (128x160 pixel) display, WiFi, 2 megapixel camera, een 3.5mm audio (headset) aansluiting en Bluetooth 2.0.

De afmetingen van de Pearl Flip zijn niet gering. In gesloten toestand is hij namelijk net zo hoog als de candybar versies (107mm) en zelfs een stuk breder (60mm i.p.v. 49mm) en ook ietwat dikker (15.5mm i.p.v. 13.7mm). Inclusief accu weegt hij 111 gram en dat is ook gemiddeld zo'n 20 gram meer dan de candybar Pearls.

De Pearl Flip zal ergens in de herfst in de VS (en Canada) op de markt komen. Wanneer wij aan de beurt zijn is nog niet bekend.Gerelateerde links:
BlackBerry Kickstart naast de Pearl gefotografeerd
Veel foto's van de BlackBerry 9100 KickStart
Clamshell BlackBerry KickStart gespot
Nieuwe foto's van de BlackBerry Kickstart
BlackBerry Kickstart wordt de Pearl 8220
Twee uitvoeringen van de BlackBerry Kickstart op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.