Geruchten
22 november 2009 - Ron Smeets

BlackBerry Pearl 9100 gelekt

Dit weekend is ook weer een nieuwe BlackBerry uitgelekt. De boys van CrackBerry wisten de hand te leggen op de eerste kiekjes van de BlackBerry Pearl 9100.

Een van de eerste dingen die opvalt is dat RIM van plan lijkt de trackball definitief vaarwel te zeggen en te vervangen door een trackpad zoals we die ook al bij de tweede generatie van de Bold zagen. De Pearl 9100 is een 3G toestel en een stuk compacter dan de Bold. Hij heeft dan ook een zogenaamd SureType qwerty toetsenbord (twee letters per toets), net als zijn voorgangers overigens. Veel meer specs zijn (nog) niet bekend. Meer foto's:

BlackBerry-Pearl-9100-b BlackBerry-Pearl-9100-c BlackBerry-Pearl-9100-d BlackBerry-Pearl-9100-e BlackBerry-Pearl-9100-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.