Toestellen
26 april 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Pearl 3G officieel onthuld

Vanochtend lekte de BlackBerry Pearl 3G al uit en vanmiddag heeft RIM het toestel, ook in Nederland, officieel gepresenteerd.

Er komen twee uitvoeringen van het toestel op de markt, de BlackBerry Pearl 3G 9100 met een zogenaamd half-qwerty toetsenbord een de Pearl 3G 9105 wordt een versie met een 14-toetsen keyboard. Beide toestellen zullen naar verwachting begin Mei in de Nederlandse winkels liggen. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

De technische specs van de twee nieuwe Pearl's zijn verder gelijk:
- Quad-band GSM
- Tri-band UMTS/HSDPA
- 3.2 megapixel camera met flitser, autofocus en video-opname functie
- 624 MHz processor met 256MB Flash RAM
- 360 x 400 pixel TFT display
- GPS met BlackBerry Maps
- WiFi
- MicroSD geheugenkaart optie
- BlackBerry OS 5
- Bluetooth met A2DP support
- Multimedia speler
- Optical TrackPad
- 1150 mAh Accu
- 108mm x 50mm x13.3
- 93 gram

Pearl_9100_Front Pearl_9105_Front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.