Geruchten
15 augustus 2014 - Ron Smeets

BlackBerry Passport met qwerty toetsenbord gefilmd

BlackBerry... Ja ze bestaan nog steeds en werken ook nog een een nieuwe smartphone. Ondanks de beloftes van inmiddels meer dan anderhalf jaar geleden dat BlackBerry 10 samen met de Z10, Q10 en nog enkele nieuwe toestellen, voor een definitieve terugkeer aan de smartphone top zouden zorgen is het nog altijd kommer en kwel met de Canadese fabrikant.

De BlackBerry Passport moet daar verandering in brengen. Mmmh, zo op het eerste gezicht heeft dat toestel, qua vorm, veel weg van de LG Vu. Erg groot en vierkant waardoor hij waarschijnlijk niet echt prettig in de hand zal liggen. Het qwerty toetsenbord heeft daardoor overigens wel weer erg ruime toetsen zoals je in onderstaande gelekte video uit Engeland kunt zien.

De BlackBerry Passport heeft verder een 4.5 inch full HD display, een 10 megapixel camera en 2.3 GHz quad core processor. Het qwerty toetsenbord is tevens een touchpad. Dat ziet er op zich nog wel leuk en bruikbaar uit. En natuurlijk heeft BlackBerry ook haar eigen stemgestuurde assistent in het toestel gepropt ;) De behuizing van de Passport is deels van roestvrij staal gemaakt. 

http://www.youtube.com/watch?v=xw9LH_Dp2eM

BB-Passsport-a BB-Passport-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.