Toestellen
27 juli 2016 - Ron Smeets

BlackBerry onthult de Idol 4... uhm... DTEK50 De Canadese fabrikant is de weg nu helemaal kwijt!

OK, BlackBerry smartphones waren de afgelopen twee jaar eigenlijk alleen nog maar geliefd bij de die hard BlackBerry 'addicts' en fans van het eerste uur. Gelukkig slaagde de fabrikant er redelijk in om die klantenkring behoorlijk tevreden te houden met toestellen als de Classic en Passport. Zelfs de eerste Android smartphone van de Canadezen, de Priv, leek uiterlijk in ieder geval nog op echte BlackBerry. En dan nu dit!

Gisteren werd de DTEK50 gepresenteerd. Klinkt als een slechte naam voor een rapper uit Detroit, maar het is toch echt de naam van een nieuwe BlackBerry smartphone. En het wordt nóg erger. De DTEK50 is namelijk gewoon de Alcatel Idol 4, maar dan met het BlackBerry logo erop. Zelfs de specs zijn nagenoeg identiek. Dezelfde octa core processor (Snapdragon 617) met 3GB RAM; dezelfde 13- (achterzijde) en 8 megapixel (front) camera's; hetzelfde 5.2 inch full HD display.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kijk, dat BlackBerry besloten heeft om de 'hardware' niet meer in eigen beheer te ontwikkelen en produceren maar uit te besteden aan TCL, de Chinese fabrikant van Alcatel, dat kan ik nog wel begrijpen. Maar om vervolgens een toestel op de markt te zetten waarvan letterlijk alleen de naam op de voorzijde en het logo op de achterkant veranderd zijn? Dat is wel heel erg 'goedkoop'. Als je het mij vraagt dan zijn ze de weg nu helemaal kwijt bij BlackBerry.

Hieronder staat nog een korte demo video van het toestel dat volgens BlackBerry overigens wel de meest veilige Android smartphone zou moeten zijn. Daarnaast is ook het bekende, on screen, BlackBerry toetsenbord van de partij. Kijk eens aan, hebben ze toch nog iets van zichzelf er in weten te stoppen ;)

https://youtu.be/w9rkhCUAHT0

Mochten er toch nog Nederlandse BlackBerry fans zijn die de DTEK50 willen kopen. dan is het goed om te weten dat het toestel nu al voor pre-order beschikbaar is bij Jeroen & Jeroen. Hij kost 329 euro en zal vanaf 8 augustus geleverd gaan worden. Belgische BlackBerry addicts zullen iets langer moeten wachten. Wanneer de Idol 4... uhm DTEK50 daar in de winkels zal verschijnen is nog niet bekend.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.