Nieuws
26 oktober 2013 - Nichal Joosse

BlackBerry onder vuur vanwege nep-reviews in Google Play

BlackBerry ligt onder vuur vanwege nep-reviews in de Google Play Store. Journalist Matt Baxter-Reynolds merkte op dat er een groot aantal neppe reviews verschenen over BlackBerry Messenger in de applicatiewinkel van Google. Het gaat om reviews met een vergelijkbaar berichten in slecht geschreven Engels. Deze berichten hebben een beoordeling die varieert van één tot vijf sterren. BlackBerry liet aan The Next Web weten dat ze deze reviews afkeuren en dat ze geen idee hebben hoe deze reviews zijn gemaakt.

BlackBerry Messenger is sinds maandag verkrijgbaar voor iOS en Android en is in korte tijd ontzettend populair geworden. Binnen 24 uur werd de app 10 miljoen keer gedownload. Nog altijd staan er veel mensen in de wachtrij om de app te kunnen gebruiken. Deze wachtrij heeft BlackBerry in het leven geroepen om de servers zo min mogelijk te belasten. Ze willen zowel de veiligheid als de snelheid waarborgen voor gebruikers. 

BlackBerry liet verder weten dat er gelukkig ook veel 'echte' reviews te lezen zijn in Google Play, die zowel positief als negatief zijn. Overigens zou het merkwaardig zijn als BlackBerry hier achter zou zitten, omdat er onder de neppe reviews ook behoorlijk wat reviews zitten met één ster.

BBM-Fake-Reviews 

Over de auteur: Nichal Joosse