Toestellen
01 juni 2006 - Ron Smeets

Blackberry nu ook in Korea

Over het algemeen hoeven de Koreanen niet te klagen over het aanbod van mobiele toestellen.

Tot nu was er echter nog geen enkele operator die een BlackBerry in haar assortiment had zitten. KT Powertel brengt daar nu dus verandering in. Zij introduceren binnenkort de PTT BlackBerry 7100i, natuurlijk ook in combinatie met de BlackBerry Enterprise Server.

Of deze Berry daar echter zal aanslaan is nog maar zeer de vraag want voor Koreaanse begrippen is de 7100i verder een relatief simpel toestel. Zeker als je bedenkt dat de gemiddelde telecomwinkel al 5 en 7MP cam- en smartphones in de schappen heeft liggen die vrijwel allemaal geschikt zijn voor de ontvangst van digitale mobiele TV en vaak ook nog voorzien zijn van een push-mail applicatie.Gerelateerde links:
BlackBerry Connect toestel van Samsung
Nieuwe BlackBerry 7105t van T-Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.