Nieuws
09 juni 2006 - Ron Smeets

Blackberry na Korea ook in Japan

Nog niet zo lang geleden kondigde de Koreaanse provider Powertel de komst van de Blackberry in het Aziatische land aan.

Gisteren kondigde 's werelds grootste Telco, het Japanse NTT DoCoMo aan dat het een deal gesloten heeft met RIM om de Blackberry diensten ook naar Japan te brengen.

Na de zomer brengt DoCoMo een aantal Blackberry toestellen op de markt die zowel op de Japanse CDMA als GSM netwerken kunnen functioneren. Deze toestellen worden overigens gewoon voorzien van een qwerty toetsenbors en dus geen Japanse tekenset.Gerelateerde links:
Blackberry nu ook in Korea
BlackBerry Connect toestel van Samsung
Blackberry fors populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.