Nieuws
09 september 2013 - Nichal Joosse

BlackBerry Messenger voor iPhone wacht op goedkeuring Apple

De BlackBerry Messenger-app voor iPhone lijkt er dan toch echt aan te komen, aangezien de app al weken wacht op goedkeuring van Apple. Dit zegt strategisch accountmanager Alex Kinsella van BlackBerry in een tweet op Twitter. BlackBerry liet vorige week al weten dat BlackBerry Messenger voor iOS en Android uitgebracht zou worden, maar later was het bericht niet meer te vinden op de eigen website. 

Eerder deze week verscheen er al een gelekte video van BlackBerry Messenger voor Android. De app was werkend te zien op een HTC First en gebruikte knoppen aan de onderkant om te switchen tussen contacten, conversaties en goepen. Via een zijbalk aan de rechterkant zijn de instellingen te vinden. Ook is het mogelijk om contactgegevens uit te wisselen door twee telefoons tegen elkaar te houden, maar dit is niet mogelijk bij de iOS versie omdat er een nfc-chip voor nodig is.

Nu is het natuurlijk maar de vraag of BlackBerry Messenger het kan opboksen tegenover het populaire WhatsApp. Dit lijkt zeker goed te gaan komen, aangezien het gebruik van BlackBerry Messenger wereldwijd gezien nog steeds best hoog is. Heel veel bedrijven bieden hun werknemers een BlackBerry aan voor zakelijke doeleinden en verbieden het gebruik van WhatsApp omdat BlackBerry Messenger als veiliger wordt beschouwd. 

Over de auteur: Nichal Joosse