Nieuws
25 september 2013 - Nichal Joosse

BlackBerry Messenger verschijnt niet deze week

BlackBerry Messenger (BBM) verschijnt ook deze week niet meer. Eergisteren werd al duidelijk dat de release van de berichtendienst vertraagd is vanwege het uitlekken van een verouderde versie die in 8 uur tijd door 1,1 miljoen gebruikers werd gedownload. Andrew Bocking, hoofd van BBM, vertelde in een blog dat het meer tijd kost dan verwacht om de nieuwe app te lanceren. BlackBerry probeert eerst alle gebruikers van de oudere app te blokkeren.

Eigenlijk zou de app zaterdag en zondag verschijnen voor Android en iOS, maar dat ging door alle problemen niet meer door. 'Het team richt zich nu op het aanpassen van het systeem en de servers om deze gelekte versie van de Android-app te blokkeren. Pas daarna kan de officiële BBM for Android-app gelanceerd worden. Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Het kost veel tijd en ik verwacht niet dat de app deze week al gelanceerd wordt.' zegt Bocking in de blog.

Maandag werd ook bekend dat BlackBerry voor 4,7 miljard dollar wordt overgenomen door de investeerder Fairfax Financial. BlackBerry kan niet meer op eigen houtje verder en zal zich in de toekomst gaan richten op de zakelijke markt, in plaats van op consumentenproducten. Er is ook een kansje dat BBM in de toekomst verder gaat als een apart bedrijf, maar hierover is nog niets bevestigd. 

Over de auteur: Nichal Joosse