Nieuws
21 september 2013 - Nichal Joosse

BlackBerry Messenger vandaag beschikbaar voor Android en iOS

Over twee uurtjes kunnen Android-gebruikers dan eindelijk gebruik maken van BlackBerry Messenger, ook wel bekend als BBM. iOS-gebruikers moeten nog tot middernacht wachten totdat de app in de App Store te vinden is. Met BlackBerry Messenger is het mogelijk om gratis te communiceren via verschillende platformen. De reden dat BlackBerry de app op Android en iOS uitbrengt, is omdat ze de strijd willen aangaan met WhatsApp. 

Naast chatten kunnen gebruikers ook foto's en spraakberichten versturen, groepsgesprekken starten (maximaal 30 personen) en updates plaatsen. BlackBerry Messenger staat bekend om de unieke code die gebruikt kan worden als contactinformatie. Het uitwisselen van mobiele nummers en e-mailadressen is dus niet meer nodig, wat veel mensen wellicht op prijs zullen stellen vanwege privacy of veiligheid.

BlackBerry Messenger zal beschikbaar zijn voor Android 4.0 en hoger en ook voor iOS 6.0 en hoger. Als BBM echt wil concurreren met WhatsApp, zouden ze eigenlijk ook versies moeten uitbrengen voor bijvoorbeeld Windows Phone. Hier is echter nog niets over bekend.

Over de auteur: Nichal Joosse