Geruchten
06 september 2013 - Nichal Joosse

'BlackBerry maakt overname pas in november bekend'

Deze week gaat de geschiedenis in als de week dat bekend werd gemaakt dat Nokia overgenomen wordt door computergigant Microsoft. Maar het mag duidelijk zijn dat dit niet de eerste grote overname zal zijn op de smartphonemarkt. Er gaan al maanden geruchten rond over het feit dat Blackberry overgenomen zal worden door een ander bedrijf. Het nieuwste gerucht is afkomstig van The Wall Street Journal en is dat de Raad van Bestuur van BlackBerry minimaal enkele bedrijfsonderdelen wil gaan afstoten om in de toekomst nog door te kunnen gaan. 

Volgens The Wall Street Journal zijn tegenvallende cijfers en interne strubbelingen de voornaamste redenen voor het bedrijf om enkele onderdelen van het bedrijf te gaan verkopen. Eerder stelde BlackBerry al een speciale commissie aan die het toekomstperspectief van het bedrijf moest gaan onderzoeken aan de hand van het analyseren van verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk was de ocnclusie dat de verkoop van het bedrijf wellicht de beste optie is.

Er werd ook gekeken om door te gaan als een joint-venture, maar dit bleek niet interessant genoeg te zijn. De bedoeling is dat BlackBerry voor het einde van november overgenomen zal worden, iets wat vrij lastig zal gaan worden met de gedachte dat de onderhandelingen tussen Microsoft en Nokia ook zeker zes maanden hebben geduurd.  

Over de auteur: Nichal Joosse