Geruchten
01 oktober 2012 - Ron Smeets

BlackBerry Laguna specs gespot

RIM zal volgend jaar een aantal nieuwe BlackBerry 10 toestellen presenteren. Als eerste natuurlijk enkele high-end modellen, zowel full touch als qwerty, en daarna ook nog wat mid-range en instappertjes.

Van de Londen (full touch) en een N-Series toestel (met qwerty toetsenbord) is al het een en ander 'gelekt'. Nu zijn is ook een lijstje met specs opgedoken van de BlackBerry Laguna. Ook dit wordt een full touchscreen model, als de geruchten kloppen natuurlijk.

De belangrijkste specs (zie afbeelding hieronder voor het complete lijstje) die genoemd worden zijn een 4.2 inch display met een resolutie van 1280 x 768 pixels en 355 dpi, 3G en 4G support (afhankelijk van de uitvoering / het land waar hij te koop is wellicht), een 8 megapixel camera (met full HD video opname functie), een dual core (Krait) Qualcomm Snapdragon MSM8960 processor (1.5 - 1.7Ghz), 1GB RAM en natuurlijk het BB10 OS.

Kortom, deze specs zien er niet bepaald verkeerd uit. Althans, niet anno 2012. Wanneer dit toestel medio 2013 op de markt gaat komen, dan kunnen deze specs natuurlijk al ietwat verouderd zijn. Ach ja, als het toestel en OS maar goed, snel en soepel werken, dan is er nog niks mis mee ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.