Toestellen
14 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

BlackBerry kondigt BlackBerry Q5 aan

BlackBerry kondigt de Q5 aan, een toestel met QWERTY-toetsenbord dat draait op het BlackBerry 10 besturingssysteem. De BlackBerry Q5 is een instapmodel met een jeugdig design en komt Juli van dit jaar beschikbaar in de kleuren zwart, wit en rood.

Tijdens een BlackBerry live in Orlando klom BlackBerry's CEO Thorsten Heins op het podium om daar onder andere de BlackBerry Q5 te introduceren. Het toestel heeft een QWERTY-toetsenbord en een 3,1 inch touchscreen met een resolutie van 720 x 720 pixels en moet de jeugd weer terug brengen naar de Canadese fabrikant. Verder heeft de Q5 een 1.2GHz dual-core processor een 5 megapixel camera en een 2 megapixel front faceing camera, 8GB intern geheugen uit te breiden middels een microSD card en een 3.5mm koptelefoon uitgang.
blackberry-q5-colors
De Q5 draait op het BlackBerry 10 besturingssysteem en heeft Time Shift mode BBM met videochat en BlackBerry Hub zoals de BlackBerry Z10 en Q10 ook hebben. Daarnaast zijn er uit de app store BlackBerry World meer dan 100,000 apps te installeren op de Q5.
Het toestel komt beschikbaar in de zogenoemde 'selected markets' In Europa, Azie, Midden Oosten en Latijns Amerika. Of Nederland ook bij de markt hoort is niet bekend gemaakt. Ook de prijs van de BlackBerry Q5 is op dit moment nog onbekend.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl