Geruchten
08 augustus 2008 - Ron Smeets

BlackBerry Kickstart wordt de Pearl 8220

Als we deze geruchten, bovenstaande memo, en de bijbehorende video hieronder mogen geloven dan zal de eerste clamshell BlackBerry, die tot nu toe bekend stond als de 'Kickstart', uiteindelijk als de BlackBerry Pearl 8220 op de markt gaan komen.

Op zich niet vreemd dat RIM de naam 'Kickstart' heeft laten vallen. Dat was immers een codenaam die tijdens de ontwikkeling van het toestel gebruikt is. Dat de Canadezen vervolgens ervoor gekozen hebben om de clamshell deel te laten uitmaken van de Pearl serie lijkt ook logisch als je kijkt naar de toetsenbord indeling en afmetingen van het toestel.Gerelateerde links:
BlackBerry Kickstart naast de Pearl gefotografeerd
Nieuwe foto's van de BlackBerry Kickstart
Veel foto's van de BlackBerry 9100 KickStart
Clamshell BlackBerry KickStart gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.