Nieuws
16 augustus 2016 - Ron Smeets

BlackBerry is de eerste Android fabrikant die alle Quadrooter lekken gedicht heeft En dus is de claim van 'meest veilige Android smartphones' toch nog iets waard

De afgelopen weken was nogal wat te doen rondom het Quadrooter lek in Android dat bijna 1 miljard smartphones betrof (alle Androids met een Qualcomm processor). Google en de diverse fabrikanten zijn nog altijd druk bezig met het dichten van een van de vier kwetsbaarheden.

Ook BlackBerry had alle lekken niet meteen gedicht, maar de fabrikant meldt inmiddels dat zij daar al in geslaagd zijn en dat de update daarvoor momenteel uitgerold wordt naar zowel de Priv als de DTEK50, beide Android smartphones van BlackBerry.

Goed nieuws dus voor alle Android klanten van de fabrikant die onlangs nog claimde dat de DTEK50 de best beveiligde Android smartphone ter wereld is. Welnu, met deze snelle fix voor een lek dat nog lang niet door alle fabrikanten, en voor alle toestellen, gedicht is blijkt de claim van BlackBerry nog te kloppen ook ;)

Hoe dan ook; populair zijn ze al geruime tijd niet meer, de smartphones van BlackBerry. De Canadese fabrikant maakte vorig jaar de overstap naar Android, al blijft het eigen OS ook nog even bestaan, in de hoop dat haar toestellen daardoor weer als warme broodjes over de toonbanken zouden gaan.

Welnu, de verkoopcijfers hebben vooralsnog meer weg van die van de 'Gisteren vers gebakken' Limburgse Aardbeienvlaai van de Plus. Het is het allemaal net niet. Voor de niet-Limburgers. Een vers gebakken vlaai van een dag geleden bestaat niet, maar dit ter zijde.

Terug on-topic; heb je dus een BlackBerry Priv of DTEK50 dan zul je de Quadrooter fix op elk moment kunnen ontvangen, maar je kunt nog sneller zijn door zelf de update even 'op te halen'. Ga dan naar 'Instellingen' -> 'Over deze telefoon' -> Systeem updates en volg de aanwijzingen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.