Geruchten
26 augustus 2014 - Ron Smeets

BlackBerry gaat op vier smartphone fronten strijden

BlackBerry is de afgelopen twee weken weer volop aanwezig in de diverse geruchtencircuits. De Passport, met zijn bijzonder vierkante afmetingen, werd al diverse keren online gevonden en er was ook al even een gerucht over een mogelijk nieuwe Porsche Design BlackBerry.

Nu zijn enkele afbeeldingen gepubliceerd waarop vier geplande toestellen, en doelgroepen, te zien zijn. Als de informatie klopt dan gaat BlackBerry de komende maanden op vier fronten strijden voor betere verkoopcijfers; betaalbaar, prestigieus, innovatief en klassiek zijn daarbij de toverwoorden.

In de planning staan volgens de roadmap de betaalbare Manitoba, de klassieke Q20, de innovatieve Windemere (Passport) en de prestigieuze Kahn (Porsche Design model). Deze laatste heeft ook veel weg van de vorige BlacKberry Porsche, de P'9981. BlackBerry heeft bij elk toestel ook een 'standaard' gebruiker bedacht. Zo is de Manitoba bedoeld voor moderne gebruikers die niet te veel geld willen uitgeven. De Q20 moet klanten aanspreken die op zoek zijn naar een krachtige, maar eenvoudige smartphone. De PassPort/Windemere is voor iedereen die een uniek toestel zoekt dat uiterst bruikbaar is en de Kahn gaat gekocht worden door mensen die van functioneel design houden. Dat is althans zoals BlackBerry het in gedachten heeft.

De Passport en Kahn zouden in het derde kwartaal van dit jaar al verschijnen, ongeveer tegelijkertijd met de nieuwste versie, 10.3, van het BlackBerry OS. Echter in de afbeelding is ook bij beide toestellen een doorverwijzing naar E/2014 te zien. Eind 2014 wellicht, of toch 2015? Over de komst van de Q20 en de Manitoba staat op deze tijdlijn nog niets vermeld dus die komen waarschijnlijk sowieso pas volgend jaar. Mits de informatie die N4BB opgedoken heeft klopt.

BB-roadmap2014-a BB-roadmap2014-b BB-roadmap2014-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.