Geruchten
16 september 2009 - Ron Smeets

BlackBerry Essex, Striker en Curve 8530 komen er aan

Dezelfde bron die enkele weken geleden de eerste video opnames van de Storm 2 wist op te duiken zegt nu over informatie te beschikken met betrekking tot de komst van drie nieuwe BlackBerry toestellen; de Essex, Striker en Curve 8530. De eerste twee zullen ongetwijfeld nog project- of codenamen zijn.

De details over deze drie nieuwe BlackBerries zijn nog schaars. Zo zou de Essex (afbeelding hiernaast) de opvolger van de Tour moeten worden en voorzien zijn van 3G, WiFi, een trackpad en 'een verassing die we bijzonder leuk zullen vinden'. Tja, dat kan natuurlijk vanalles zijn.

De BlackBerry Striker 9100 zou platter zijn dan de nieuwe Bold (9700) en ook voorzien zijn van 3G support en een trackpad. De Curve 8530 tot slot wordt de CDMA (niet voor Europa dus) variant van de Curve 8520 en heeft verder dezelfde specs.

De bron weet verder nog te melden dat RIM van plan is om in 2010 maar liefst 16 nieuwe toestellen op de markt te brengen. Als dt al klopt, want dat is voor RIM wel een heel erg groot aantal, dan hoop ik wel dat er  wat meer diversiteit in de modellen en het design daarvan gaat komen, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.