Toestellen
11 augustus 2016 - Ron Smeets

BlackBerry DTEK50 nu te koop in Nederland Voor iedereen die 75 euro meer wil betalen voor een veiligere Alcatel Android

BlackBerry heeft Nederland uitgekozen als een van de eerste landen ter wereld waar de nieuwste smartphone van de fabrikant in de winkelschappen verschijnt. De DTEK50 is vanaf vandaag namelijk bij verschillende (online) telecomshops leverbaar.

Onder anderen Belsimpel en Mobiel.nl bieden de BlackBerry DTEK50 aan voor 335 tot 339 euro. Dat is ruim 75 euro duurder dan de Alcatel Idol 4, de smartphone waarop de nieuwe BlackBerry letterlijk gestoeld is. Natuurlijk, het verschil is dat het toestel voorzien is van de gerenommeerde beveiliging software van de Canadese fabrikant. Wat overigens niet wil zeggen dat de Android BlackBerry niet gevoelig is voor de meeste Android beveiligingslekken, zoals Quadrooter.

De rare naam van het toestel is overigens afkomstig van de DTEK app (een soort van afkorting voor 'detection'). Daarmee kunnen gebruikers in een oogopslag zien hoe goed het toestel beveiligd is en ze krijgen tips om zich bewust te blijven (en worden) van eventuele risico's. Denk aan apps die in de achtergrond actief zijn en ongemerkt gebruik maken van de camera of andere functies van het toestel.

Zoals ik gisteren al schreef, aan de hand van Nederlandse verkoopcijfers van smartphones, hoort BlackBerry niet meer bij de tien meest succesvolle smartphone fabrikanten in ons land. En ik betwijfel of de DTEK50 daar verandering in gaat aanbrengen. Ik help het BlackBerry hopen... en hoop doet leven zeggen ze altijd ;)

Enfin, voor BlackBerry fans die de overstap naar Android willen maken en de Priv te groot en/of te duur vinden is het in ieder geval goed nieuws dat de DTEK50 nu in verkrijgbaar is. Die kost immers maar de helft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.