Nieuws
29 oktober 2010 - Ron Smeets

BlackBerry Developer Day in Amsterdam

Iedere zichzelf respecterende mobiele telefoonfabrikant heeft tegenwoordig, met wisselend succes, wel een eigen applicatie 'Store' of 'Market'. Die van BlackBerry heet zelfs de App World. Dat klinkt in ieder geval ook heel erg amitieus ;-)

Een groot deel van het succes (of het falen) van al deze Applicatie winkels hangt samen met de kwaliteit, en in mindere mate toch ook de kwantiteit, van het aanbod van applicaties.

Daarom organiseren fabrikanten tegenwoordig ook regelmatig App Developer bijeenkomsten waar de diverse ontwikkelaars bij elkaar komen. De organisatie hoopt vervolgens dat deze mannen en vrouwen op zo'n dag enthousiast worden en (massaal) applicaties voor het betreffende platform gaan ontwikkelen.

Mede in dat kader organiseert BlackBerry op 16 november aanstaande de BlackBerry Developer App Day in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De ster van deze dag wordt, denk ik, de BlackBerry PlayBook. Die is niet alleen aanwezig maar voor developers bestaat tevens de mogelijkheid er eentje, gratis, te krijgen. Voorwaarde is dat je een voorafgaand aan de lancering van de BlackBerry PlayBook wel een goedgekeurde AIR applicatie in de BlackBerry AppWorld winkel hebt staan.

De BlackBerry Developer Day is gratis oegankelijk maar houd er wel rekening mee dat er maar 200 plaatsen beschikbaar zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.