Nieuws
07 februari 2012 - Ron Smeets

BlackBerry DevCon keynote Thorsten Heins

De kersverse RIM CEO, Thorsten Heins, gaf tijdens BlackBerry DevCon in Amsterdam zijn eerste publieke keynote sinds zijn aantreden.

Natuurlijk begon ook hij met een verhaaltje over hoe goed het gaat met BlackBerry. Meer dan 75 miljoen klanten, nummer 1 in diverse landen (smart- en/of prepaid markt) zoals UK, Nederland, Saudi Arabië en Koeweit. Ow ja en 13% van de ontwikkelaars verdiend 100.000 dollar (of meer) aan apps die men in de Blackberry AppWorld publiceert. Leuk, maar daar zijn de meeste van de ruim 2000 ontwikkelaars natuurlijk niet voor naar Amsterdam gekomen ;-)

Nee, die zijn vooral in onze hoofdstad om nieuws (en de stand van zakent) omtrent BlackBerry 10 te vergaren. De release? Dat gaat nog een aantal maanden duren. Heins vertelt het verhaal van BlackBerry 10. Een OS dat al ruim twee jaar in ontwikkeling is en zal, maar dat is dus geen nieuws, later dit jaar (in de tweede helft dus) voor het eerst op toestellen verschijnen. Helaas gaf Heins nog geen verdere info.

Daarna volgde een demonstratie van PlayBook OS 2.0 (en BlackBerry Bridge 2.0). Hierin zijn vooral een aantal bestaande functies, zoals de agenda en email clients, verbeterd. Maar ook de integratie van social media en (foto/video/audio) content. Volgens Heins gaf dit al een aardig beeld van de vernieuwingen en verbeteringen die we in BlackBerry 10 ook mogen verwachten. De de om live een foto van het publiek, gemaakt met een BlackBerry Bold, te 'delen' via een PlayBook BlackBerry met behulp van BB Bridge 2.0 ging nog niet helemaal goed, maar het is dan ook altijd 'gevaarlijk' om dit soort demo's live voor een publiek uit te voeren ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.