Geruchten
14 januari 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Dakota 'Touch and Type' wederom opgedoken

Het is op een paar dagen na precies een jaar geleden dat de eerste foto en specs van de BlackBerry Dakota (toen ook nog onder de naam Magnum) opdoken. Het meest opvallende aan dit candybar toestel was het gerucht dat deze BlackBerry voorzien zou zijn va zowel een fysiek qwerty toetsenbord als een touchscreen display. Inmiddels ligt de BlackBerry Torch natuurlijk al in de winkels maar dat is een slider.

Enfin, de afgelope uren zijn dus een nieuwe afbeelding en lijst met specs van de BlackBerry Dakota opgedoken. Allemaal afkomstig van dezelfde bron die ook de nieuwe Curve Apollo en Torch 2 ontdekte.

De BlackBerry Dakota lijkt uiterlijk veel op de bekende Bold modellen, maar dat zal niemand echt verbazen. De specs die genoemd worden zijn nagenoeg identiek aan die van de eerder genoemde Torch 2.

- Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- Tri-band UMTS
- 5 megapixel camera met HD video opname, flitser, en 'steady shot'
- 4GB geheugen, 768MB RAM
- 2.8-inch VGA 640 x 480 capacitive touchscreen display
- WiFi b,g,n, 2.4GHz en 5GH
- 3G mobile hotspot!
- MicroUSB
- Bluetooth
- NFC
- Magnetometer
- Accelerometer
- Proximity sensor
- 10.5mm dun
- BlackBerry OS 6.1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.