Toestellen
23 augustus 2011 - Ron Smeets

BlackBerry Curve 9360, 9350 en 9370 gepresenteerd

RIM heeft vandaag drie nieuwe BlacKBerry Curve modellen gepresenteerd. Het gaat om de Curve 9350, de Curve 9360 en de Curve 9370. Alle drie deze toestellen zijn de afgelopen periode al een keer in het geruchtencircuit te zien geweest.

Zoals de naam, Curve, al doet vermoeden worden dit mid-range BlackBerry modellen. Vooralsnog hebben alleen de Curve 9360 en 9370 ook GSM support, waarbij de laatstgenoemde ook voorzien is van een CDMA 'zender'. De Curve 9350 is een CDMA only variant voor de Noord-Amerikaanse markt.

De BlacKBerry Curve 9360 en Curve 9370 worden dus een quad-band GSM toestel met tri-band UMTS/HSPA support. De Curve 9370 krijgt 1GB intern opslaggeheugen terwijl de Curve 9360 het met 512MB moet 'doen'/ Verder hebben alle drie de toestellen een 5 megapixel camera, 800MHz processor, WiFi, A-GPS, NFC, een 2.44 inch HVGA (480x360) display en 1000mAh accu. Onder het display zit het bekende fysieke, BlackBerry, qwerty toetsenbord. Tot slot zal de BlackBerry Curve 9360 (evenaals de Amerikaanse modellen) ook uitgerust worden met het nieuwste BlackBerry 7 OS.

De drie toestellen zullen nog deze maand in de Amerikaanse en Canadese winkels verschijnen. De rest van de wereld moet wachten tot begin september. De prijskaartjes zijn nog niet bekend. Opvallend is wel dat toen ik dit bericht aan het schrijven was en de link naar het persbericht wilde invoegen, deze link wel nog bestond maar er geen informatie meer werd weergegeven op de betreffende pagina. Vlak voor de publicatie was dit opgelost.

Op het blog van BlackBerry staan de toestellen ook vermeld. De Amerikaanse productpagina van de drie nieuwe Curve modellen staat ook al online. Op de Nederlandse site van de fabrikant zijn ze echter nog niet terug te vinden, op dit moment.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.